Podciljevi
Indikatori
2.1
Do 2030. iskorijeniti glad i osigurati da svim ljudima, a posebno siromašnim i licima u ranjivim okolnostima, uključujući dojenčad, tijekom cijele godine bude dostupna bezbjedna i hranljiva hrana u dovoljnim količinama
2.1.1
Dostupno na portalu
Prevalencija (rasprostranjenost) pothranjenosti
2.2
Do 2030. okončati sve oblike pothranjenosti, uključujući postizanje do 2025. međunarodno dogovorenih ciljeva o zastoju u rastu i mršavljenju kod djece mlađe od pet godina, te riješiti prehrambene potrebe adolescentica, trudnica i dojilja kao i starijih osoba
2.2.1
Dostupno na portalu
Prevalencija zaostajanja u razvoju (visina za dob <-2 standardne devijacije od srednje vrijednosti prema standardima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO)) među djecom mlađom od 5 godina
2.2.2
Dostupno na portalu
Prevalencija pothranjenosti (težina za visinu >+2 ili <-2 standardne devijacije od medijana prema Standardima rasta djece Svjetske zdravstvene organizacije (WHO)) među djecom mlađom od 5 godina, prema vrsti (pothranjenost i pretilost)
2.2.3
Dostupno na portalu
Prevalencija anemije u žena u dobi od 15 do 49 godina, prema statusu trudnoće (%)
2.3
Do 2030. udvostručiti poljoprivrednu produktivnost i prihode malih proizvođača hrane, posebno žena, autohtonih naroda, obiteljskih poljoprivrednika, stočara i ribara, uključujući kroz siguran i jednak pristup zemljištu, drugim proizvodnim resursima i inputima, znanju, financijskim uslugama, tržištima i prilikama za dodatnu vrijednost i zapošljavanje izvan poljoprivrede
2.3.1
Istraživanje izvora podataka
Opseg proizvodnje po jedinici rada prema klasama veličine poljoprivrednog/stočarskog/šumarskog poduzeća
2.3.2
Istraživanje izvora podataka
Prosječni dohodak malih proizvođača hrane, po spolu i autohtonom statusu
2.4
Do 2030. osigurati održive sustave proizvodnje hrane i implementirati otporne poljoprivredne prakse koje povećavaju produktivnost i proizvodnju, pomažu u održavanju ekosustava, jačaju sposobnost prilagodbe klimatskim promjenama, ekstremnim vremenskim prilikama, sušama, poplavama i drugim katastrofama i koje postupno poboljšavaju kvalitetu zemljišta i tla
2.4.1
Dostupno na portalu
Udio poljoprivrednih površina u produktivnoj i održivoj poljoprivredi
2.5
Do 2020. održavati genetičku raznolikost sjemena, kultiviranih biljaka te uzgojenih i domaćih životinja i njima srodnih divljih vrsta, uključujući putem dobro upravljanih i raznolikih banaka sjemena i biljaka na nacionalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini, te promicati pristup i pravednu i ravnopravnu razmjenu koristi koje proizlaze iz korištenja genetskih resursa i povezanog tradicionalnog znanja, kako je međunarodno dogovoreno
2.5.1
Dostupno na portalu
Broj (a) biljnih i (b) životinjskih genetičkih resursa za hranu i poljoprivredu osiguranih u objektima za srednjoročno ili dugoročno očuvanje
2.5.2
Dostupno na portalu
Udio lokalnih pasmina klasificiranih kao ugrožene od nestajanja
2.a
Povećati ulaganja kroz pojačanu međunarodnu suradnju u ruralnu infrastrukturu, poljoprivredna istraživanja i savjetodavne usluge, tehnološki razvoj i banke biljnog i stočnog genetskog materijala kako bi se poboljšao poljoprivredni proizvodni kapacitet u zemljama u razvoju, posebno u najmanje razvijenim zemljama
2.a.1
Dostupno na portalu
Orijentacioni poljoprivredni indeks za državne izdatke
2.b
Ispraviti i spriječiti trgovinska ograničenja i distorzije na na poljoprivrednim tržištima u svijetu, uključujući uporedno ukidanje svih oblika poljoprivrednih izvoznih subvencija i svih izvoznih mjera sa jednakim učinkom, u skladu s mandatom Razvojne agende iz Dohe
2.b.1
Istraživanje izvora podataka
Izvozne subvencije za poljoprivredne proizvode
2.c
Usvojiti mjere za osiguravanje pravilnog funkcioniranja tržišta hrane i njihovih derivata i olakšao pravovremeni pristup tržišnim informacijama, uključujući i o rezervama hrane, kako bi se pomoglo da se ograniči ekstremna nestabilnost cijena hrane
2.c.1
Dostupno na portalu
Pokazatelj anomalija cijena hrane